Je bekijkt nu Veilig, Verbonden en Vertrouwd – de werkwijze van QUANTON

Veilig, Verbonden en Vertrouwd – de werkwijze van QUANTON

Groei van een organisatie, maar ook groei van het individu en daarmee indirect weer die organisatie, is alleen mogelijk met VVV. Mensen moeten zich -in mijn ogen- op de werkvloer Veilig, Verbonden en Vertrouwd voelen en komen dan het best tot hun recht.

Wat ik vaak van klanten terugkrijg, is dat ik als een vertrouwenspersoon ben: mensen delen zaken omdat ze zich veilig en gehoord voelen en echt verbinding voelen. “Ik voel me veilig bij Anton, krijg oprechte aandacht, hij begrijpt me en is geen oordelaar”, is recente feedback en daar zit Veiligheid, Verbinding en Vertrouwen ook weer in. Mijn rol is om de diepere laag te bereiken en niet alleen het topje aan de oppervlakte bloot te leggen, dan komen die 3 V’s wel goed van pas.

Zo gebruik ik zelf de ijsbergtheorie van McClelland veel. In de praktijk kijken we vaak naar de vaardigheden en het gedrag, dat iemand laat zien. Aan hoe dit gedrag tot stand komt, wordt vaak minder aandacht gegeven. Dit is ook niet makkelijk. Echter door aandacht te geven aan deze diepere laag  -o.a. de drijfveren, het karakter of de overtuigingen van de medewerker- bereik je uiteindelijk samen veel meer.

Voor leidinggevende en ook medewerkers is het niet makkelijk om deze diepere laag bij elkaar te ontdekken. Vaak ontbreekt tijd en kennis, maar in mijn ogen ontbreekt ook regelmatig wederzijds begrip en veiligheid om dit samen bespreekbaar te maken. Kennis en inzicht in deze diepere laag is voor mij een voorwaarde om groei te realiseren. En hoe je dit bereikt? Door te zorgen voor veiligheid, verbinding en vertrouwen.

Wil je er met me over doorpraten? Schroom dan niet een berichtje of een reactie achter te laten.

Meer weten of Quanton structureler volgen: check dan mijn bedrijfspagina QUANTON en druk op volgen/follow.