Je bekijkt nu Tijd om te evalueren en te reflecteren

Tijd om te evalueren en te reflecteren

Binnenkort ben ik alweer 5 jaar aan het ondernemen en is Quanton al weer ruim zes maanden oud! Tijd om te evalueren en te reflecteren. De tijd vliegt als je het goed naar je zin hebt en dat geldt zeker ook voor mij. De afgelopen zes maanden heb ik volop bestaande relaties mogen uitdiepen en nieuwe relaties kunnen aangaan. Nieuwe samenwerkingen die op basis van twee koffiegesprekken ontstonden of door succesvolle langere acquisitie-trajecten.

Een erg fijne nieuwe samenwerking wil ik hier wel even melden: via Geertjan Berning kwam ik in gesprek met Martine Hermens.

Direct vertrouwen in elkaars kunde voelen en dan direct samen een tweedaagse training succesvol afronden, dat smaakt naar meer! Martine en ik zijn complementair aan elkaar en dat was een hele mooie ontdekking van dit eerste half jaar @quanton.  Vertrouwen en verbinding. Ik heb het er vaak over, maar met Martine was dat er direct. Dank je wel Martine!

Ook heel prettig is de samenwerking met Sidekix. Deze klant heb ik via Helma Verdaat leren kennen en samen met  @Pierre Schreuder kunnen intensiveren. Dit eerste half jaar mocht ik onlangs met 12 van hun teamleiders aan de slag. Daar krijg ik energie van!

Verder volop actief mogen zijn bij mijn bestaande klanten en daar ook mooie ontwikkelingen mogen ervaren. Fijn en mooi de groei van Quanton te zien.

Maar dit soort ontwikkelingen gaan nooit van zelf. Hiervoor is ook een stuk zelfreflectie nodig!? Waar ben ik mezelf tegengekomen? Stilstaan om weer vooruit te kijken is voor mij best een uitdaging. Het aanwezig zijn bij mijn klanten geeft mij de meeste energie. Waarde toevoegen vanuit het goede gesprek. Toch heb ik mijn rust momenten wel kunnen vinden. Zoals tijdens twee dagen Pieterpad in mijn eentje, de middagjes of avondjes golf met andere ondernemers en natuurlijk tijdens mijn familie momenten.

Het met enige regelmaat met afstand naar mijn ondernemerschap kijken mag nog wel wat vaker. Keuzes maken en meer focussen is wat me in de 2e helft van 2022 staat te doen..

Een andere uitdaging is dat ik wel wat vaker trots mag zijn. Trots op wat ik heb bereikt als ondernemer sinds 1 oktober 2017. In acquisitie-trajecten vind ik het nog weleens moeilijk om los te laten. Ik wil zo graag. We kunnen zo veel voor elkaar betekenen, maar soms is geduld noodzakelijk.

Tot slot is sparren met Bas van Rossum en Selma Foeken ook altijd erg prettig. Komende zomer ga ik naar Selma’s Zomersessie toe. Nu al zin in! Klankborden en soms een spiegel voorgehouden krijgen, dat gebeurt natuurlijk ook thuis. Dank je wel Kitty!

Voor mij is en blijft persoonlijk contact het belangrijkste. Ik zie dat bedrijven dit nodig hebben. Een goede relatie met je medewerkers. Dit zal voor mij ook in de 2e helft van 2022 de focus houden. Ik wens iedereen – ook mijn klanten die niet zijn genoemd – een mooie vakantie en mooie reflectie-momenten. Ook zelf ga ik van mijn vakantie genieten en kijk ik uit naar de fijne gesprekken en trainingen die ik in het najaar mag oppakken.