Je bekijkt nu In Goed Gesprek en Verbinding vanuit Klassieke muziek!

In Goed Gesprek en Verbinding vanuit Klassieke muziek!

Begin dit jaar sprak ik met Anna Iosko over onze werkzaamheden. We hadden een gesprek over, contact, verbinding, vertrouwen en klassieke muziek.

Dit was onze eerste ontmoeting, nadat we bij de netwerkclub Business Open elkaars introductie hadden gehoord. We haakten aan op het woord: VERBINDING. Het gesprek dat daarop volgde voelde direct heel vertrouwd. Er was verbinding, we spraken open en in kwetsbaarheid met elkaar! Allemaal fijne “ingrediënten” voor een Goed Gesprek.

Anna sprak met mij over de inzet van Klassieke muziek bij haar trainingen en workshops. Dit raakte me.

Een paar weken later werd ik gevraagd om de eerstvolgende intervisie met mede coaches te begeleiden. En daar plopte de Klassieke muziek bij me op.

Afgelopen vrijdag was de intervisie: Iedere deelnemer had een Klassiek muziekstuk ingebracht met daarbij als voorbereiding de aanvullende vraag:

  • Welke emotionele waarde heeft dit muziekstuk voor jou?
  • Wat betekent het voor jou (op dit moment) in je leven?
  • Wat brengt het je als mens en als coach?

De intervisie was nu online. Dus een andere verbinding dan bij elkaar in één ruimte. We luisterden naar elkaars ingebrachte muziekstukken. Wat was dit indrukwekkend, prachtig en fijn.

De persoonlijke verhalen bij de muziek, de emotie, de verbinding, de keuzes, de warmte het was er allemaal. Gewoon zonder iets te zeggen, maar gewoon naar elkaars verhaal en muziekstuk te luisteren. In een Goed Gesprek en in Verbinding.

Dank je wel Anna, dat je dit mooie “instrument” met mij deelde.

Juist NU is in verbinding zijn met elkaar fijn en wat mij betreft erg belangrijk. En wil je verbinden zonder weinig woorden? Luister dan samen naar elkaars muziekstuk en het goede gesprek komt vanzelf op gang.

Met welke muziekstuk voel jij verbinding?