Je bekijkt nu Ga je mee spiegelen langs de spiegelwaal?

Ga je mee spiegelen langs de spiegelwaal?

GA JE MEE SPIEGELEN LANGS DE SPIEGELWAAL? OVER ONDERNEMERSCHAP, HET LEVEN OF WAT ANDERS.

Samen wandelen en goede gesprekken voeren kan buitengewoon waardevol zijn. Wandelen in een ontspannen sfeer helpt ons comfortabeler voelen en openhartiger praten. Gesprekken kunnen dieper gaan dan gebruikelijke kantoorinteracties, omdat de fysieke activiteit de geest kan stimuleren en creativiteit kan bevorderen. Echter de stiltes zijn ook welkom en zijn vaak veelzeggend.

VRAAG: Vanaf half september ga ik om de 14 dagen op vrijdag een rondje maken rondom de Nijmeegse Spiegelwaal. In navolging van enkele lopers die eerder met me (een deel van) het Pieterpad liepen, is mijn vraag nu: loop je een keer een uurtje met me mee in Nijmegen? Leuk om het gesprek aan te gaan, te genieten van de stiltes, je te laten verrassen, samen bij te praten en door te spiegelen tot mooie reflectie te komen.

Herken jij je in 1 van de volgende 3 voordelen van wandelsessies met collega’s?

  1. Onderzoek toont aan dat wandelen de creativiteit verhoogt en blootstelling aan zonlicht en natuur positief werkt op betrokkenheid en zelfs baantevredenheid. Het faciliteren van wandelsessies kan de betrokkenheid van medewerkers vergroten en leiden tot hogere klanttevredenheid en winstgevendheid.
  2. Verbeterde verbondenheid tussen deelnemers is een gevolg van fijne wandelsessies. De informele omgeving van wandelen bevordert open gesprekken en doorbreekt hiërarchische barrières. Bovendien leidt wandelen tot verminderd gebruik van telefoons en verhoogt het de aandacht voor het gesprek.
  3. Gezondheidsvoordelen: wandelen verlaagt de bloeddruk, bevordert de darmwerking, vermindert ontstekingen en verbetert creativiteit en probleemoplossend vermogen. Wandelen kan zelfs een effectievere energieboost bieden dan koffie, doordat het de zuurstofstroom en energiehormonen verhoogt.

Wandelen biedt mij de kans weg te stappen van dagelijkse afleidingen, waardoor er meer ruimte is voor reflectie en diepere discussies. Het goede gesprek daaraan toevoegen zorgt voor vertrouwen en verbinding. Cruciaal voor effectieve communicatie binnen teams. Kortom, wandelen en praten kan niet alleen helpen bij het delen van gedachten en gevoelens, maar ook bij het versterken van relaties en het bevorderen van een gezonde werk- en levensbalans.