Je bekijkt nu Een levendig werkoverleg

Een levendig werkoverleg

Herken jij het ook dat het tijdens een werkoverleg soms opvallend stil is, terwijl er op de werkvloer wel degelijk gepraat en misschien wel gemopperd wordt? 🗣️

Hoe zorg je er nu voor dat niet alleen jij aan het woord bent, maar er een écht werkoverleg plaats vindt?

Daarvoor is het goed om je te verdiepen in de mensen met wie je samenwerkt. Je hebt vast wel eens gehoord van de ijsberg van McClelland.

De ijsberg van McClelland is een mooie metafoor om te zien waarom mensen een bepaald gedrag vertonen. Van collega’s zien wij alleen het gedrag en de kennis die zich bevinden boven de top van deze ijsberg.

Onder water speelt zich veel meer af. Het onbewuste en onzichtbare beïnvloedt het zichtbare gedrag van de mens. Het gaat over de opvattingen en overtuigingen, de normen en waarden, de drijfveren en het karakter van mensen.

In een werkoverleg speelt het onbewuste en onzichtbare gedrag een grote rol. Het kan versterken waardoor collega’s (veel) aan het woord zijn maar zeker ook blokkeren. Dan blijft het stil…

Wil jij die ‘ijzige’ stilte verbreken? En er weer een écht werkoverleg van maken waarbij iedereen aan het woord komt, er naar elkaar wordt geluisterd en er gezamenlijke afspraken worden gemaakt?

Neem dan contact met mij op. Tijdens een kop koffie vertel ik je er graag meer over.