Je bekijkt nu Een goed gesprek voeren

Een goed gesprek voeren

Een goed gesprek met elkaar hebben, is niet zo eenvoudig als we soms denken. Tijdens een goed gesprek neem je de tijd om elkaar écht te begrijpen. Je maakt contact, luistert actief en je verplaatst je in de ander. Je komt niet meteen met adviezen of een oplossing maar je toont belangstelling en begrip voor elkaar.

Door aandachtig te luisteren naar elkaar, leer je elkaar beter kennen en begrijpen. Jouw gesprekspartner voelt zich gezien en gehoord.

Ben jij de OEN?

Ik geef je graag 3 tips waarmee jij het goede gesprek aan kunt gaan. Dat kun je doen door een OEN te zijn. Een échte OEN is:

✔️ Open

✔️ Eerlijk

✔️ Nieuwsgierig

Ga open het gesprek aan, wees jezelf. Luister aandachtig naar de ander en probeer te begrijpen wat de ander zegt. Stel vragen, je kunt nooit te nieuwsgierig zijn zolang je oprecht bent. Jouw gesprekspartner voelt jouw oprechtheid waardoor je echt contact met elkaar maakt en er wederzijds begrip ontstaat. Vanuit begrip ontstaat er groei. Persoonlijke groei en groei in samenwerking.

Wil jij weten hoe jij de OEN kunt zijn in een gesprek? Ik ga graag met je in gesprek. Tijdens een wandeling of op een plek waar jij je prettig voelt.

Quanton, van begrip naar groei

#leiderschap #persoonlijkeontwikkeling #groei #goedgesprek #communicatie #MKB